Vlaardingen Toen,
het nieuwe programma bij u huisomroep.
  
VZBOV Radio, (de ziekenomroep) en Plus+Radio, de toekomstige huisomroep van Drieënhuysen, zijn gestart met de opname van het programma “Vlaardingen Toen”.
Hierin gaat presentator Hans van Ekelenburg praten met (oud) Vlaardingers die iets vertellen over het oude Vlaardingen.
We zijn op zoek naar mensen die iets willen en kunnen vertellen over bijvoorbeeld oud Vlaardingse ambachten, verenigingen en werkzaamheden welke in of in de directe omgeving van Vlaardingen werden uitgevoerd, verdwenen monumenten en bijnamen, de haringvisserij etc.

Mw. Hoogerwerf, bewoonster van Drieënhuysen, beet de spits af met haar werkervaring als Vlaardingse Nettenboetster.
De nettenboetsters repareerden de haringnetten van de loggers. In de winter op de schuur en in de zomer op ‘het veld’ bij de Taanderij aan de Maassluissedijk. In één van de vitrines in de hal (bij de liften) staan een aantal van de attributen opgesteld die daarmee te maken hebben. Op de gezellige Najaarsmarkt (zie foto) overhandigde de presentator de CD van het programma aan Mv. Hoogerwerf.De opname werd een gezellig uur in de studio van de ziekenomroep en is momenteel in het Vlietlandziekenhuis, locatie Vlaardingen te beluisteren.
Zo gauw Plus+ Radio start met uitzendingen in Drieënhuysen zullen de opnamen van “Vlaardingen Toen” in onze eigen studio worden opgenomen, en zullen dan ook daar te beluisteren zijn.

Tot die tijd hopen we nog een aantal opnamen te maken in de studio van VZBOV Radio in het Vlietlandziekenhuis. Bent of kent u iemand die iets wil en kan vertellen uit de tijd van “Vlaardingen Toen” neem dan contact op met Hans van Ekelenburg, Tel.010-4749463
Een telefoontje 010 – 249 3791 naar onze studio op maandag, dinsdag of donderdag avond of een mailtje naar VZBOV-radio@hotmail.com komt ook aan.

Op het internet zijn we te vinden op WWW.VZBOV.nl
Natuurlijk krijgt iedereen die aan dit programma meewerkt de opname van ons op cd zodat u thuis het allemaal nog eens rustig terug kunt luisteren.


Copyright ©2007 VZBOV-RADIO - Alle rechten voorbehouden.