VZBOV Programma....


4 november 2005 Nationale dag van de Huisomroep!!!
Sinds 2003 is de eerste vrijdag van november uitgeroepen tot Nationale Dag van de Huisomroep.
Op vrijdag 4 november 2005 wordt de derde editie van deze dag gehouden.

In principe is de doelstelling van de dag tweeledig. Aan de ene kant kunnen wij op deze dag laten zien en horen wat een huisomroep haar luisteraars te bieden heeft en tevens kan deze dag goed gebruikt worden voor de werving van nieuwe vrijwilligers."

De Nationale Dag van de Huisomroep is in 2003 bedacht door initiatiefneemster Elja Jansen, vrijwilligster bij de Delftse Ziekenomroep RAZO. Zij legt uit hoe e.e.a. tot stand is gekomen:

"In 2002 bestond het Reinier de Graaf Gasthuis (het ziekenhuis waarin de RAZO uitzendt) 750 jaar. Hiervoor werden vanuit het ziekenhuis diverse festiviteiten georganiseerd en ook de RAZO wilde hier een steentje aan bijdragen. Wij hebben toen het plan opgepakt om een speciale uitzending te gaan verzorgen met onze mobiele studio vanuit de hal van het ziekenhuis. Dit is een groot succes gebleken voor zowel de patiŽnten, als het personeel van het ziekenhuis. Daarom werd een jaar later een nieuwe aanleiding voor zo'n speciale uitzending gezocht, waarmee de Nationale Dag van de Huisomroep tot stand kwam. Op deze jaarlijks terugkerende dag kunnen huisomroepen zich presenteren aan de patiŽnten/bewoners en het personeel van de zorginstellingen waarvoor zij radio- en/of televisie-uitzendingen verzorgen.

In 2005 neemt ook VZBOV-RADIO deel aan deze dag, bekijk ons programma hier...Copyright ©2005 VZBOV-RADIO - Alle rechten voorbehouden.